Další úspěch střelců IPA – územní skupiny Hranice

Ve dnech 20.4. – 21.4.2018 se konal na střelnici Myslivna v Chebu 29. ročník mezinárodní střelecké soutěže FREE CONTEST a 19. ročník otevřeného evropského šampionátu IPA (International Police Association) sekce České republiky ve střelbě ze samopalu a pistole.

Soutěžilo 105 armádních a policejních družstev a dalších střeleckých organizací, s 315 soutěžícími z 8. států Evropy, dále z USA a Číny.

Této soutěže se jako v minulých letech zúčastnilo i družstvo IPA – územní skupina Hranice, ve složení Radomil SVĚTLÍK, Karel ZEILER ml. a Daniel Hejduk.

Střelci z Hranic se svého úkolu zhostili velmi dobře a v absolutním hodnocení střelby ze samopalu a pistole ze všech 105 družstev obsadili výborné VI. místo. V soutěži ve střelbě ze samopalu v absolutním hodnocení ze všech 105 družstev obsadili 15. místo a ve střelbě z pistole 5. místo.

V jednotlivcích pak v absolutním hodnocení ze všech 315 střelců ve střelbě z pistole obsadil Radomil Světlík vynikající III. místo.

V hodnocení družstev samotného EVROPSKÉHO ŠAMPIONÁTU IPA střelci z Hranic zvítězili a obsadili opět I. místo, když druhé družstvo v pořadí porazili o celých 12 bodů. Ve střelbě z pistole obsadili také I. místo a ve střelbě ze samopalu obsadili II. místo.

V rámci hodnocení jednotlivců EVROPSKÉHO ŠAMPIONÁTU IPA ve střelbě z obou zbraní obsadil Radomil SVĚTLÍK 2. místo, Karel ZEILER ml. 4. místo a Daniel HEJDUK 10. místo.

A tak po úspěších z předchozích let jsou to další vynikající výsledky výše uvedených střelců na šampionátech, odkud do dnešního dne již přivezli 75 medailových umístění, z toho 37 bylo zlatých, 20 stříbrných a 18 bronzových medailí.

autor: Mgr. Pavel Chlápek – vedoucí IPA ÚS č. 206 Hranice