XIII. ročník memoriálu Jaroslava Buriana ve střílení holubů

Dne 7. října 2023 se uskutečnil 13. ročník MEMORIÁLU JAROSLAVA BURIANA ve střelbě na holuby, který tradičně pořádala IPA (International Police Association) ÚS č.206 Hranice z.s.. Akce jako každý rok probíhala na Myslivecké střelnici v Paršovicích.

Po řádném poučení přihlášených střelců správcem střelnice Zdeňkem Pospíšilem o bezpečnosti na střelnici a také o tom, jak se mají úspěšně „holubi sestřelovat“ 🙂 začala soutěž. Úvod byl slavnostní v podání Michaely Cahlíkové, která hrou na lesní roh a zpěvem oficiálně zahájila tuto významnou vzpomínkovou akci. Za krásného počasí se střelci v prvním kole zastřelovali, kdy druhé kolo bylo již mnohem úspěšnější a rozhodlo o celkovém pořadí. Došlo pouze k jedinému rozstřelu, který úspěšněji zvládl Pepa Lacina. Vítězem se stal již „tradičně“ Radek Světlík z Přerova.

Poděkování patří všem pořadatelům, řediteli memoriálu Jardovi Stržínkovi, Kubovi Novákovi za zapůjčení zbraní a organizaci, v neposlední řadě správci střelnice Zdeňkovi Pospíšilovi. Také velké poděkování patří Karlovi Ročňákovi za přípravu výborné držkové polévky, která byla opravdu výborná.

Konečné pořadí:

  1. Radomil SVĚTLÍK
  2. Michaela CAHLÍKOVÁ
  3. René RYŠKA
  4. Milan TICHÝ ml.
  5. Josef LACINA
  6. Daniel HEJDUK
  7. Josef PETERA
  8. Tomáš LACINA
  9. Milan TICHÝ
  10. Michal KRATOCHVÍL
  11. Leoš PENČÁK

autor: Mgr. Pavel Chlápek – vedoucí IPA ÚS č. 206 Hranice