Návštěva Policajného zboru SR v Popradě

Za účelem navázání nejen pracovních kontaktů zprostředkovala IPA Hranice ve dnech 8. až 9. února 2012 návštěvu PZ SR v Popradě. Na půdě Okresného riaditeľstva PZ v Popradě nás přivítal ředitel Okresného riaditeľstva PZ v Popradě pplk. Mgr. Peter Benko a společně s ním i vedoucí územnej úradovne IPA Poprad mjr. Mgr. Peter Suchý (náš kamarád – přes kterého byla tato návštěva předjednána) a zástupce ředitele Okresného riaditeľstva PZ v Popradě pplk. Mgr. Ján Beňa.

Po pracovním jednáních na jednotlivých úrovních došlo i k nabídce rekreačních aktivit v TATRÁCH. V Tatranské Lomnici se o nás postaral člen územnej úradovne IPA Poprad Vasil Saloň, který bude nejen členům IPA nabízet ubytování ve svém domě (po ukončení rekontrukce). Pan Vasil Saloň nabízí také průvodcovské služby. Tento vitální člověk nás provedl krásnou noční Tatranskou Lomnicou a ráno 9. února 2012 nám v pěkně upraveném lyžarském středisku v Bachledovej doline zajistil lyžování. V tomto lyžařském středisku jsou výborné podmínky nejen pro lyžování. Tímto mu děkujeme za jeho úžasný přístup.

Věřím, že tato spolupráce bude intenzivně pokračovat, kolegové z Popradu přijali pozvání na návštěvu do Přerova a Hranic. Také doufám, že nabídku k návštěvě Slovenska využijí nejen členové IPA Hranice s rodinami. Navazování takovýchto přátelství patří mezi základní cíle IPA a jsem opravdu rád, že zde máme takové kontakty a můžeme se v Tatrách obrátit na opravdové přátele.

Děkuji Mgr. Petrovi Suchému – vedoucímu územnej úradovne IPA Poprad (mimo jiné zastupujícímu prezidentovi IPA sekce Slovensko) za starost, kterou věnoval našemu setkání.

autor: Mgr. Pavel Chlápek – vedoucí IPA ÚS č. 206 Hranice